Blog

Airfryer alternatief Top 3 alternatieven

De Phillips airfryers zijn heel populair en het meest bekend. Maar het kan een klein beetje duur zijn voor sommige mensen. Gelukkig heb je ook airfryers van andere merken die een beetje goedkoper kosten en even goed zijn.

 

 1. Inventum GF252HL Heteluchtfriteuse

Deze friteuse gebruikt ook geen olie om eten te bereiden. Naast frituren kun je het ook gebruiken om te braden, grillen en bakken. Het komt met een tussenschot, zodat je 2 gerechten tegelijkertijd kunt klaarmaken. Het heeft een antislipbodem en een antigeurfilter. De onderdelen kun je ook in een vaatwasser plaatsen.

 

 1. Princess Aerofryer XL

Deze friteuse kan ook gerechten op verschillende manieren klaarmaken. Natuurlijk gebruikt het ook geen vet. Het gebruikt een combinatie van hete en circulerende lucht om je eten te bereiden. Het meldt je wanneer je eten klaar is en houdt het ook warm voor je. Het komt met een oververhittingsbeveiliging, een antislipbodem en een antigeurfilter. Het is ook vaatwasser bestendig.

 

 1. Inventum GF250HL

We hebben hier nog een exemplaar van Inventum. Het maakt gebruik van het heteluchtsysteem om je eten voor je klaar te maken en hier is er dus ook geen sprake van olieverbruik. De binnenpan en frituurmand hebben beide een antikleeflaag. Deze heeft ook een antislipbodem en antigeurfilter. Natuurlijk is deze ook gemakkelijk te verschonen door de onderdelen in de vaatwasser te plaatsen.

 

Er zijn nog meer airfryer alternatieven, maar deze 3 geven je al een voorbeeld van goede airfryers die niet van Phillips zijn.

Hoe werkt een airfryer?

Voor de mensen die nog niet weten hoe ze hun airfryer moeten gebruiken hebben wij een hieronder een samenvatting van het gebruiken van je airfryer voor frituren, bakken en braden.

 

Hoe werkt de airfryer?

 1. Zet de Airfryer aan en stel het op de gewenste temperatuur in middels de knopjes op de display. Wanneer het heet genoeg is vul je het met de voedsel. Maak het niet te vol anders neemt het meer tijd en kan je krijgen dat niet alles of overall even goed uitkomt.
 2. Voor het frituren van bevroren friet zet je de Airfryer op 200 graden. Dunne bevroren frites moeten ongeveer 12-16 minuten en Dikke bevroren frites tussen de 12 en 20 minuten.
 3. Voor het frituren van verse friet of aardappel zet je de Airfryer op 180 graden. Verse frites, verse aardappelschijfjes en Aardappelgratin zijn binnen 20 minuten klaar. Tussen door even schudden en verse friet of aardappel in een beetje olie draaien voor te frituren.
 4. Het braden en klaarmaken van vlees en vis producten zet je de Airfryer op 180 graden. Vergeet de Airfryer ook voor deze producten niet van te voren op te warmen. De biefstuk, karbonades, hamburgers tussen 7-14 minuten op 180 graden. Drumsticks duren maximaal 22 minuten en kipfilet tussen 10 – 15 minuten
 5. Voor het bakken van snacks zoals loempia’s, diepvries kip nuggets, bevroren vissticks de fryer voor verwarmen op 200 graden en voor 8-10 minuten laten bakken. De loempia’s en kipnuggets moet je af en toe even doorschudden!

Wat te doen bij een rokende airfryer

Soms kan het voorkomen dat een airfryer plotseling begint te roken. Dat is best vervelend. Het eerste dat in je opkomt, is natuurlijk dat er iets mis is ermee. Dat hoeft niet per sé zo te zijn.

Help, een rokende airfryer

Een airfryer gebruikt luchtcirculatie om je eten te bereiden. Dat houdt dus in dat er ook vocht en vet gecirculeerd wordt. Deze zorgen meestal voor de rook.

Als er witte rook uit je airfryer komt, dan is dit teweeg gebracht door het vocht erin. Dit kan voorkomen wanneer je bevroren eten in de airfryer zet om te koken. Het vocht verdampt en komt tegen het grillelement aan. Dit veroorzaakt dus de rook.

Als je grijze rook zet is dit ook niet erg. Dit wordt veroorzaakt door vet. Wanneer je eten bereidt die veel vet heeft, wordt er veel vet onderaan de pan verzamelt. Het hete luchtcirculatie zorgt er dan voor dat het vet bij het verwarmingselement komt en dan gaat spatten.

Het rook is niet schadelijk voor de airfryer of voor het eten, maar iedere keer met rook te komen zitten is ook niet leuk.

Wat je moet doen als je airfryer begint te roken

 • Je moet eerst de airfryer uitzetten.
 • Haal de pan eruit en plaats de mand ergens op een bord. Draag wanden heir want de mand zal erg heet zijn.
 • Je moet dan het overtollig vet wegvegen van de bodem van de pan. Gebruik veel keukenpapier om dit te doen.
 • Daarna zet je alles weer op zijn plaats en schakel je de airfryer weer aan.

 

Je kunt dit in de toekomst vermijden. Allereerst kun je ervoor zorgen dat de airfryer helemaal schoon is voordat je het weer gebruikt. Het kan voorkomen dat overgebleven vet ook kan zorgen dat de airfryer gaat roken.

Wanneer je weet dat je iets gaat klaarmaken dat overtollig vet heeft, kun je maatregelen treffen om te voorkomen dat het vet een probleem kan zijn. Wat je kunt doen, is de bodem van de pan te bedekken met aluminiumfolie. Druk het goed erin. Je moet de stervormige bodem goed kunnen zien. De folie zal ervoor zorgen dat het meeste vet beneden blijft en niet circuleert tijden het koken.

Je kunt ook een frituurmatje of andere accessoires gebruiken of eraan denken om een vlamverdeler aan te schaffen. Deze zullen er ook voor zorgen dat vet op de bodem blijft.

Er zijn dus duidelijke oplossingen voor wanneer je airfryer rookt. Als je deze handelingen pleegt, zul je in de toekomst steeds minder last ervan krijgen.

Beste Airfryer 2020

Een ieder wil soms, in plaats van het huis te verlaten en naar een fastfood restaurant te gaan, lekker thuis blijven en een lekkere patatje bakken. Maar je moet veel olie daarvoor gebruiken en het blijft ongezond. Gelukkig is er een manier om patat wat gezonder te kunnen eten. Dankzij airfryers gebruik je veel minder olie om je eten te koken en krijg je zo dus minder vet naar binnen. Airfryers kunnen verschillende gerechten klaarmaken en ervoor zorgen dat je een wat gezondere levensstijl gaat hebben. Zoek je naar een goeie Airfryer? Laten we dan zien welke de beste keus zijn.

De Beste Airfryer’s van het moment

 

Contents

 1. Philips avance Airfryer XL HD9240/90

De eerste airfryer waarover we het zullen hebben is afkomstig van Phillips. Bij deze kun je 80% minder vet gebruiken en ’t beweert 30% sneller je frietjes voor je te kunnen bakken.

Met deze Phillips airfryer kun je niet alleen frituren, maar ook op andere manieren eten koken. Je kan ook nog vlees braden, groenten grillen en taart bakken.

De Philips avance Airfryer XL HD9240/90 heeft een capaciteit van 1,2 kg om eten klaar te maken voor een gezin van wel 5 personen. Het heeft een stervormig ontwerp dat zorgt voor een snelle hitte circulatie en een optimaal verwarmingsprofiel. Het heeft een digitale touchscreen waarmee je de temperatuur en bereidingstijd kunt regelen. Het heeft een maximale temperatuur van 200 graden en een minimale temperatuur van 60 graden. Ook heeft ’t een instelknop waarmee je je meest gebruikte instellingen kan regelen. Het geeft je een signaal als ’t klaar is je eten te bereiden. Je hoeft niet bang te zijn dat je eten zal verbranden, want ’t heeft een automatische uitschakeling. Verder heeft ‘t heeft een maximale tijdinstelling van 60 minuten.

Het is best groot, dus ’t gaat veel plaats innemen op je tafel of counter. Je kan niet alle ovenschaaltjes erin gebruiken. Je moet de juiste uitzoeken. Je kan niet door de deksel zien hoe ver ’t eten al gekookt is. Het houdt je eten niet warm.

Dit is een goeie airfryer dat genoeg eten klaarmaakt voor een heel gezin.

De airfryer komt met Cool wall en touch handgrip en heeft een plastic behuizing. Het heeft een gewicht van 8071 gram met een snoerlengte van 0,8 meter. De airfryer heeft een opbergvak om de snoer in op te bergen. Daarnaast komt ’t met een verwijderbare kom, een antigeur-filter en een antislip bodem. Een receptenboekje krijg je ook en een app die je kan downloaden op je smartphone. Het is vaatwasser veilig. Kleur ervan is zwart.

 

 

 1. Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20

De Viva Plus is nog een airfryer van Phillips, We zullen zien of deze even goed werk verricht als z’n voorganger.

Deze multicooker belooft ook om lekkere gerechten voor je klaar te maken waarbij je weinig of zelfs geen olie nodig hebt. Bij deze kun je ook behalve frituren ook nog eten braden, grillen en bakken.

Net als de vorige heeft deze ook een timer waarmee je baktijden vooraf kan instellen en wel tot 60 minuten met een maximale baktemperatuur van 200 graden. Daarnaast heeft ’t ook een stervormig ontwerp met een optimaal verwarmingsprofiel. Ook heeft ’t een digitale scherm dat de tijd en temperatuur aangeeft. Als ’t eten klaar is schakelt ’t zichzelf uit.

Maar de Philips Viva Plus Airfryer HD9230/20 is wat kleiner dan de vorige en kan maar voor hooguit 2 personen eten klaargemaakt worden. Na het koken blijft ’t apparaat wel een tijdje warm. Je hebt geen kijkvenster zodat je niet naar je eten kunt kijken.

Enige verschil is dat deze een kleinere model is dan de Phillips Avance en is dus beter geschikt voor, bijvoorbeeld, 2 mensen die een appartement huren dan voor een groot gezin.

Het weegt 7 kg en de hoofdunit is gemaakt van plastic. Het is voorzien van antislipvoetjes, antigeur-filter en een opbergvak voor de snoer zodat ’t niet hangt. Deze komt ook met een receptenboekje en een app die je op je smartphone kunt downloaden. Verschonen gaat makkelijk en kan geplaatst worden in de vaatwasmachine. Het komt in de kleuren zwart en zilver.

 

Inventum GF431B

Nu gaan we het hebben over een airfryer dat afkomstig is van Inventum. We zullen zien wat deze te bieden heeft vergeleken met de Phillip airfryers.

De temperatuur van deze frituurpan is maximaal 190 graden en minimaal 50 graden en dat is makkelijk te regelen met de draaiknop. Het heeft een vermogen van 2200 Watt en kan een inhoud hebben van 3 liter. Dat is genoeg om eten te bereiden voor 3 of 4 personen.

Het unieke aspect bij deze airfryer, is dat het een koude zone friteuze is. Dat wil zeggen dat de temperatuurcensor bevroren gerechten sneller kan bereiden dan een normale friteuze. Het heeft een koude zone onder de pan om te voorkomen dat het snel vervuild wordt.

Jammer genoeg schakelt ’t zichzelf niet uit, dus je gaat op je eten moeten letten zodat ’t niet aanbrandt. Het heeft ook geen kijkvenster en je kan ook niet door ’t deksel kijken. Ook komt ’t zonder een anti-geur filter of timer. Verder heeft ’t ook geen Cool touch handgrip of behuizing. Je krijgt geen kook- of receptenboek meegeleverd. Je wordt niet gesignaleerd als je eten klaar is en heeft ’t ook geen scherm.

Kan wel te pas komen voor een klein gezin. Vooral voor kinderen die van patat houden en die vaak willen eten.

Het is makkelijk te verschonen en kan geplaatst worden in een afwasmachine. Het komt met een bakje waarin je de snoer kan opslaan dat 0,9 meter lang is. Materiaal is gemaakt van RSV en kunststof. Het komt alleen in een zwarte kleur.

 1. Inventum GF252HL Heteluchtfriteuse

Met deze frituurpan heb je helemaal geen olie nodig om lekkere maaltijden te bereiden.

Het komt met 2 draaiknoppen waarmee je de temperatuur en uitschakeltimer kan regelen zodat niets aangebrandt raakt. De timer is instelbaar tot 60 minuten. Temperatuur kan tot maximaal 200 graden en minimaal 80 graden met een vermogen van 1500 Watt. Met deze kan je ook op andere manieren eten klaarmaken naast fituren, zoals braden, grillen en bakken.

Bij de Inventum GF431B wordt er gebruik gemaakt van het heteluchtsysteem om de frietjes klaar te maken. Daardoor gebruik je minder vet. De antigeur-filter zorgt dat er geen misselijk makende geuren vrijkomen. Het komt met een tussenschot zodat je 2 dingen tegelijk kan maken. Ook heeft ’t een binnenpan en een frituurmand dat een anti-aanbaklaag hebben.

Sommige mensen vonden dat ’t best veel energie gebruikte. Je eten warm houden doet ’t niet. Deze komt ook zonder kijkvenster of doorzichtbare deksel. Verder heeft ’t ook geen display. De frituurmand vonden sommige mensen te klein. Je krijgt geen kookboek meegeleverd. Het heeft geen speciale bakje om de snoer in te bewaren.

Er kan 2,5 liter inhoud erin en dat is genoeg voor 2 mensen. 800 gram patat kan in één keer gefrituurd worden.

Het weegt 5078 gram en komt met een snoerlengte van 1 meter. Verder heeft ’t een antislipbodem en cool couch hangrip en wall zodat je je niet verbrandt eraan. Wassen gaat makkelijk en je kunt ’t gewoon in een afwasmachine plaatsen. Het komt in de kleuren zilver en zwart.

 1. Princess Aerofryer XL

Onze volgende frituurpan is ook multifunctioneel en geeft, ondanks je geen olie gebruikt, dezelfde lekkere smaak. Als ’t nou om snacks gaat of ’t avondeten.

Grillen, braden, bakken, frituren, roosteren… Deze airfryer doet ze allemaal dankzij de combinatie tussen hete, circulerende lucht en een perfecte temperatuur. Het maakt genoeg patat voor 5 porties. Daarnaast kan je ook groente, vlees, vis en gebakjes klaarmaken.

De Princess Aerofryer XL heeft een vermogen van 1500 Watt en mag een inhoud hebben van 2,5 tot 5 liter. De LCD display geeft de temperatuur (die maximaal 200 graden en minimaal 80 graden is) aan en waarmee je de timer kan regelen. Het meldt je als je eten klaar is. Deze pan houdt je eten wel warm. Dat is iets dat de voorgaande niet deden. Ook is ’t voorzien van een oververhittingbeveiliging.

De baktijden van deze frituurpan zijn langer dan die van Phillips en voor sommige zijn de knopjes een beetje lastig te bedienen. Je krijgt geen kookboek meegeleverd maar dat hoeft geen probleem te vormen aangezien het internet er vol van staat. Je kan niet door de deksel of ergens anders naar binnen kijken.

4 of 5 mensen zouden hieruit kunnen eten. Als je vrienden hebt uitgenodigd zou je ’t misschien 2 keren moeten gebruiken als je frietjes wilt maken.

Het is gemaakt van kunststof, heeft een gewicht van 4604 gram en heeft een snoerlengte van 1 meter. Daarnaast heeft ’t een antislip bodem, een antigeur-filter en Cool touch handgreep en wall. Je krijgt een frituurmand met een handvat. Afwassen is makkelijk en kan in een vaatwasmachine geplaatst worden. Het komt in een zwarte kleur.

 1. Inventum GF250HL

We hebben hier nog een airfryer van Inventum.

Met een vermogen van 1500 Watt en een inhoud van 2,5 liter komt deze airfryer van Inventum best overeen met de vorige van dit merk. Deze gebruikt ook het heteluchtsysteem om eten te bereiden in plaats van olie.

De instelbare timer kan tot 60 minuten gaan en maakt de lekkerste gerechten voor je klaar. Het maximale temperatuur is 200 graden en minimale temperatuur is 80 graden. Er zijn 2 draaiknoppen waarmee je de nodige instellingen kan regelen. Automatische uitschakeling zorgt ervoor dat je eten niet wordt verbrandt. Je krijgt een signaal als je eten klaar is en die je makkelijk met de uitneembare binnenpan en frituurmand eruit kan halen. Beide hebben een anti-aanbaklaag zodat er geen eten erop blijft plakken. De antigeur-filter zorgt voor geen hinderlijke geurtjes.

Koken duurt in langer in een heteluchtsysteem dan in een gewone frituurpan. Jammer genoeg heb je bij deze geen scherm en kan je ook niet zien via de deksel of een ander venstertje hoe ’t eten klaargemaakt wordt. Ook krijg je geen kookboek.

Als een groot groep mensen hiervan zouden moeten eten, dan ga je een tijdje bezig zijn. Het kan beter gebruikt worden door een klein groep mensen.

Het is gemaakt van kunststof en heeft een zwarte kleur. Gewicht is 4569 gram. Het heeft Cool touch handgreep en wall zodat je geen ongelukken krijgt. Dat geldt ook voor de antislip bodem. Snoerlengte is 1 meter lang. Je kan ’t in de vaatwasser plaatsen om ’t te verschonen.

 1. Philips Viva Plus Airfryer HD9230/50

We hebben nu weer eentje van Phillips Viva Plus en deze multicooker komt, net als de ander Phillip airfryers, met een Rapid Air-technologie dat ervoor zorgt dat je gezondere gerechten gaat eten.

Met een vermogen van 1425 Watt kan deze airfryer ook alles doen dat de voorgaande frituurpannen: braden, friture, bakken en grillen. Het gebruikt heteluchtfriteuze om gerechten klaar te maken. Het heeft een maximale temperatuur van 200 graden en een minimale temperatuur van 40 graden. De tijdinstelling kan tot maximaal 60 minuten gaan. De inhoud kan varieren van 2,5 liter tot 5 liter.

De touchscreen geeft aan: de timer, aan-en uitlampje, aan- en uitschakelaar en temperatuurbeheer. Het schakelt zich automatisch uit als ’t eten klaar is zodat niets aanbrandt. De antigeur-filter houdt hinderlijke geurtjes tegen.

Koken in deze multicooker duurt langer dan in een gewone friteuze. Het houdt je eten niet warm als je ’t erin laat en je kan niet door het deksel zien hoe ’t eten kookt. Daarnaast is ‘t niet echt geschikt om grote porties te maken.

Als je een grote groep mensen op bezoek krijg ga je ’t een paar keer moeten gebruiken. Plus duurt het best lang voordat ’t klaar is.
Het heeft een gewicht van 7433 gram en is gemaakt van plastic. Verder komt ’t met dezelfde aspecten als alle andere frituurpannen. Het heeft een antislip bodem en is voorzien van een Cool touch handgreep en behuizing. Ook is ’t vaatwas veilig. Je krijgt een receptenboekje meegelevert. Snoer is 0,8 meter lang en ’t komt met een bakje waarin je de snoer kan opslaan. Deze heeft een witte kleur.

 1. Philips Airfryer XL HD9247/90 Deep Black

Phillips brengt je nog een multicooker dat een groot maaltijd voor je kan bereiden dankzij de 50% extra capaciteit.

Deze airfryer maakt ook gebruik van hetelucht circulatie om je eten op een gezondere wijze te koken. Met een vermogen van 2100 Watt en een gebruikscapaciteit van 1,2 kg kunnen wel 5 personen ervan eten. Temperatuur kun je instellen van 60 graden tot en met 200 graden.

Het heeft een digitale touchscreen waarop je de temperatuur en tijdsduur kunt regelen. Je hebt de mogelijkheid om instellingen voor je favoriete gerecht te regelen, zodat je dat de volgende keer niet hoeft te doen. Je krijgt een signaal als je eten al is klaargemaakt en ’t schakelt zichzelf daarna ook uit. De antigeur-filter is ook een aangename extraatje.

Zoals we eerder al gezien hebben kookt eten in een airfryer dat luchtcirculatie gebruikt best langer dan in een normale airfryer. Bij deze krijg je ook geen manier om naar je eten te kijken terwijl ’t aan ’t koken is. Je moet de juiste ovenschaaltjes zoeken die je erin mag plaatsen.

Kan goed te pas komen in grote gezinnen of als je vrienden op bezoek hebt.

Het heeft een gewicht van 9420 kg, ’t is gemaakt van kunststof en heeft een zwarte kleur. Snoerlengte is 0,9 meter lang en kan geplaatst worden in de daarbij behorende bakje. Verder heeft ’t een Coolwall behuizing en staat ’t op antislip voetjes. Het komt met een XL bakplaat, die je eruit kunt halen en die een antiaanbaklaag heeft. Je krijgt ook nog een receptenboekje mee en een app die je in je smartphone kunt plaatsen.

 1. Inventum GF461

De volgende frituurpan, nogmaals van Inventum, heeft geen verborgen verwarmingselement nodig om je patatjes lekker knapperig te maken.

Deze komt met 2 frituurpannen en heeft dus een dubbele vermogen van 1800 Watt en een dubbele inhoud aan van 2,5 kg. Je kunt makkelijk 2 snacks tegelijk klaarmaken in plaats van te hoeven wachten. Het komt dus ook met 2 XL frituurmanden. Minimale temperatuur is 50 graden en maximale temperatuur is 190 graden.

Het is een koude zone friteuze. De temperatuurcensor reageert sneller dan normale friteuzes, omdat het verwarmingselement afhangt van ’t vloeibare frituurvet.

Jammer genoeg ontbreken er een aantal functies vergeleken met de andere airfryers: het heeft geen display, ’t schakelt zichzelf niet uit, er is geen automatische kookprogramma aanwezig en er is geen timer. Verder krijg je ook geen waarschuwing als je eten klaar is. Een antigeur-filter en Cool wall behuizing ontbreken ook. Het bakproces kun je niet volgen, omdat er geen venstertje bij is. Kook- of receptenboekje krijg je er niet bij.

Als je al deze functies niet hoeft dan is ’t best een goeie frituurpan. Het kan voor hooguit 5 personen snacks bereiden. Het handige ervan is dat je 2 gerechten direct kunt bereiden. Vele mensen zullen dit zeker wel leuk vinden.

Het heeft een RVS behuizing, een witte kleur en een gewicht van 5307 gram. Het heeft een antislip bodem en komt met een bakje waar je je snoer in op kan bergen. Bakjes kun je eruit halen en in de vaatafwasser plaatsen.

 1. Inventum GF400HL

Onze laatste airfryer komt ook van Inventus en maakt ook gebruik van ’t heteluchtsysteem.

Het kan een hoeveelheid aan van 2,5 tot 5 liter en heeft een vermogen van 1500 Watt. Temperatuur kun je regelen vanaf 80 graden tot en met 200 graden. De istelbare timer gaat tot 60 minuten. Het geeft je een sein als je eten klaar is.

Je kunt ook van alles maken met deze friteuze en kan een inhoud aan van 4 liter. Door middel van het heteluchtsysteem gebruik je helemaal geen vet. De binnenpan kun je eruit nemen en je krijgt ook een frituurmand met een anti-aanbaklaag. Ook komt ’t met een antigeur-filter. Er is geen opslagbakje om je snoer in te plaatsen.

Ook met deze gaat ’t eten bereiden een beetje langer duren dan bij normale airfryers. Daarnaast komt ’t zonder een scherm of een automatische kookprogramma. Je hebt geen venster waardoor je ’t eten kunt zien terwijl ’t wordt bereid. De timer kun je niet terugdraaien. Receptenboekje krijg je niet meegeleverd.

Er past veel eten erin en is geschikt voor een groot groep mensen. Het is best goedkoper vergeleken met andere airfryers.

De behuizing is gemaakt van kunststof, heeft een zwarte kleur en is voorzien van een cool wall en touch handgrip die je bescherming geeft tegen de hitte. Verder heeft ’t een antislip bodem. Het heeft een gewicht van 5604 gram met een snoerlengte van 1 meter. De onderdelen kun je makkelijk verschonen en kun je plaatsen in een afwasmachine.

Conclusie Airfryer top 10

Zoals we hebben gezien zijn er verschillende soorten airfryers. Ze komen ook in verschillende maten zodat je eten in diverse hoeveelheden kunt bereiden. We hebben gezien dat hetelucht fryers best wel een tijdje nemen om je eten te bereiden, maar ’t is misschien daarom een beetje goedkoper dan de andere air fryers. Allemaal komen ze met opties die de ene wel heeft en dan de andere weer niet. Jij gaat zelf moeten puzzelen welke de functie’s heeft die jij zoekt in een air fryer. Als we kijken naar de merken zien we dat Phillips en Inventus vaak voorkomen op de lijst. Princess komt maar een keertje voor.

Als ik zou moeten kiezen tussen de drie, zou ik zeggen dat een Phillips airfryer de beste keus zou zijn. De Inventum fryers maken meer gebruik van hetelucht circulatie en missen een paar functie’s die de Phillips fryers wel hebben. De Princess heeft wel een paar verschillen vergeleken met de andere 2 merken. Het houdt je eten wel warm en heeft een oververhittingsbeveiliging. Allemaal hebben wel een ding gemeen: ervoor zorgen dat je de je minder olie gebruikt zodat je ook minder vet in je lichaam krijgt.

 

Airfryers zijn er om je een manier te geven om een gezondere leefstijl te lijden. Het is het gezonder alternatief van een deepfryer. Het is makkelijk om te gebruiken en ‘t eten verliest z’n smaak niet. Hoewel ze van grootte kunnen verschillen, zul je zeker wel eentje kunnen vinden die klein is en weinig plaats op je tafel inneemt. Als je denkt aan airfryers zullen frietjes het eerste zijn die in je opkomt, maar ’t kan nog veel meer klaarmaken. Vlees, vis, groenten… noem maar op. En alles kun je bereiden door bijna of helemaal geen olie te gebruiken. Je wilt het beste voor je gezin hebben. Vooral je kinderen. Dit is dus een goeie manier om ze dagelijks gezonder eten voor te schotelen.

Het kookt eten beter dan in een oven. Het is bewezen dat ’t vlees beter grillt. Naast zoutige eten kun je ook lekker desserts erin maken. Het hele maaltijd wordt dus gezond opgediend. Ook zijn ze makkelijker om schoon te maken. Bij sommige airfryers krijg je een receptenboekje mee waarbij je allerlei soorten gerechten kunt klaarmaken. Krijg je geen boekje, dan kun je online ook recepten vinden waarmee je kunt experimenteren. Airfryers kunnen trouwens door een ieder gebruikt worden. Als je nou een keukenprinces bent of als je niet gewend bent te koken. Als je niet weet hoeveel snacks of frietjes je erin moet zetten dan ga je natuurlijk eerst moeten experimenteren. Begin met een kleine hoeveelheid en dan zet je er bij elk andere keer steeds meer erin. De airfryer wordt steeds populairder en het wordt steeds duidelijker dat ’t niet meer weg te denken is.