Hoe werkt een airfryer?

Voor de mensen die nog niet weten hoe ze hun airfryer moeten gebruiken hebben wij een hieronder een samenvatting van het gebruiken van je airfryer voor frituren, bakken en braden.

 

Hoe werkt de airfryer?

  1. Zet de Airfryer aan en stel het op de gewenste temperatuur in middels de knopjes op de display. Wanneer het heet genoeg is vul je het met de voedsel. Maak het niet te vol anders neemt het meer tijd en kan je krijgen dat niet alles of overall even goed uitkomt.
  2. Voor het frituren van bevroren friet zet je de Airfryer op 200 graden. Dunne bevroren frites moeten ongeveer 12-16 minuten en Dikke bevroren frites tussen de 12 en 20 minuten.
  3. Voor het frituren van verse friet of aardappel zet je de Airfryer op 180 graden. Verse frites, verse aardappelschijfjes en Aardappelgratin zijn binnen 20 minuten klaar. Tussen door even schudden en verse friet of aardappel in een beetje olie draaien voor te frituren.
  4. Het braden en klaarmaken van vlees en vis producten zet je de Airfryer op 180 graden. Vergeet de Airfryer ook voor deze producten niet van te voren op te warmen. De biefstuk, karbonades, hamburgers tussen 7-14 minuten op 180 graden. Drumsticks duren maximaal 22 minuten en kipfilet tussen 10 – 15 minuten
  5. Voor het bakken van snacks zoals loempia’s, diepvries kip nuggets, bevroren vissticks de fryer voor verwarmen op 200 graden en voor 8-10 minuten laten bakken. De loempia’s en kipnuggets moet je af en toe even doorschudden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *